Om oss

 

Idén om det som ai House inleddes redan år 2002. Ratri, huvudkocken på Thai House, kom till Sverige år 2001. Hon visade en speciell talang för att sjunga och för att laga riktig god mat.
 
Hon hade tidigare arbetat inom branschen i Thailand och tillsammans med sin man började förbereda en plats där hon kunde verkställa sina talanger.
 
Hennes man, Alex, har en bakgrund inom det kulturella, där organiserande av festivaler, tillverkande av filmer i FilmCentrum samt vid olika lokala TV-stationer, etnologiska studier vid Stockholms Universitet, spelande av olika intrument samt sång i ett antal festivaler, kulturell journalistisk, tillverkning av den kulturella tidningen Kontrast, undervisning i samarbete med Studiefrämjande, ABF, Vuxenskola, samt flera års erfarenhet inom vården och studier i ekonomi – ingår.
 
Med sina respektive kompetenser i bagaget började de skapa grunderna till den nuvarande Thai House restaurangen.
 
De bildade hsbolaget Global Vision, som har ett kulturellt mål förutom det rent ekonomiska.
Alex säger:
"Vi vill att när man kommer in i Thai House ska man inte enbart äta  hälsosam god mat till ett mänsklig pris - man ska även känna som om att man plötsligt kommit in i Thailand. Ett litet Thailand i Örnsköldsvik! 
 Angående livsmedel, är vårt mål att vara riktigt representativa för maten från norra Thailand. Ett mål som I stort sett redan uppnått. Fast, jovisst, vi kommer även att tillverka mat från andra delar av Thailand.